21.1.2015

Toinen lääkärireissu

Mietin pitkään lähdenkö viemään Amien uudelleen lääkäriin posken patin takia, josta kirjoitin aiemmin. Ajattelin että metallipiikki on voinut tehdä jotain kudosvauriota poskeen ja ehkä siinä on vain joku tulehdus ja meneehän sillä antibiootti että kyllä se lähtee pois. No, tuota pitkää rupea ei enää muodostunut eikä mätää tullut, haava meni oikeastaan umpeen, mutta patti tuntui siirtyneen syvemmälle ja oli kovempi ja isompi kuin aikaisemmin. 'Ensiavuksi' liuotin veriruven paiseen päältä ja imin ne vähät mädät mitä sain, ruiskulla. Neiti antaa niin hienosti hoitaa! Totesin että on pakko saada aika, oli se pasteurella tai ei, ettei mahdollisesti leviä hammasjuuriin tai leukaluuhun.

Saatiin aika tälle aamulle puoli kymmeneksi, rauhoitettiin saman tien ja Amie lähti lääkärin matkaan. Puoli tuntia kului, jonka jälkeen lääkäri kertoi mikä siellä suussa oli tilanne. Kieli ja suu muutenkin oli parantunut viime käynnistä tosi hyvin. Paise ei ollut hampaassa eikä leuassa vaan poskessa vain, luultavasti se on mekaanisesti sen metallipiikin aiheuttama eikä stressiperäinen pasteurella. Eikä se ollut edes puhjennut suuhun päin.Toisella puolella oli vähän hammaspiikkiä jotka napsastiin taas pois. Haava puhkaistiin, tyhjennettiin ja puhdistettiin. Halusin ensin että viljeltäisiin näyte, mutta ilmeisesti Pasteurella-epäilyt menevät Saksaan asti eikä hinnoistakaan ollut täyttä varmuutta, päätimme katsoa tehoaako Amiella nyt päällä oleva Baytril. Hoito on jokatapauksessa sama oli se Pasteurella tai ei. Jos ei tepsi, sitten on vuorossa leikkaus. Joidenkin mielestä se on silkkaa typeryyttä lähteä operoimaan kania, mutta itse olen siitä huolen luvannut pitää. Ja onneksi koirat ovat tulleet halvoiksi lääkärin suhteen *koputtaa puuta*. Amie kompensoikoon, ja tuotahan ei pikkupöpöt kaada.

Nyt toivutaan anestesiahuuruista kovaa vauhtia. Kurkkua syödään minkä ehtii, ja oli kuulemma heti herättyään alkanut boksissa möykätä pyyhkeen kanssa sisustaessa. Viimeksi ei meinannut rauhoitus edes tehota kunnolla, ja suonensisäisen nukutusaineenkin saatuaan jaksoi vängätä suunavaajia pois. Veikkaan että se johtuu hyvästä yleiskunnosta, onhan Amie kisannut =) On se sissi <3.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...